Book tid Ring mig op Kontakt
Hvad er en tennisalbue og hvordan behandles den?

Hvad er en tennisalbue og hvordan behandles den?

Har du smerter omkring ydersiden af din albue, så har du måske pådraget dig en tennisalbue.  Selvom navnet antyder en tennisspecifik skade, så har den udløsende årsag oftest intet med denne sportsgren at gøre. Navnet skal snarer findes i den hånd- og unde…
Piskesmæld – fra kollision til heling

Piskesmæld – fra kollision til heling

Piskesmæld – fra kollision til heling ( den skjulte sygdom) Konstante smerter, smadret livskvalitet og en uforudsigelig udsigt til bedring. Det er bare nogen af de konsekvenser, der kan følge i kølvandet på et piskesmæld. I dette blogindlæg om piskesmæld stikker vi hånden ind i en hvepserede. Dels …
Medicinoverforbrugs-hovedpine

Medicinoverforbrugs-hovedpine

Medicinoverforbrugshovedpine: Når løsningen bliver problemet Hovedpine er en af ​​de mest almindelige gener på landsplan. Det er relaterbart for mange, da de fleste af os har oplevet en form for hovedpine på et eller andet tidspunkt i vores liv.  Nogle gange kan vi ikke undgå at gribe til smertest…
Hypermobilitet hos børn

Hypermobilitet hos børn

Hypermobilitet hos Børn: Sådan kan børnefysioterapi hjælpe Hvad er hypermobilitet?  Hypermobilitet, også kendt som overbevægelighed eller overfleksibilitet, er en tilstand, hvor leddene i kroppen har en større bevægelighed end normalt. Hypermobilitet viser sig ved overdreven bøjning af led, let fo…
Akupunktur mod ADHD

Akupunktur mod ADHD

Akupunktur som alternativ behandling mod ADHD I en verden, der konstant udvikler sig inden for sundhedspleje og medicin, søger mange en mere holistisk tilgang til behandling af diverse sundhedsmæssige udfordringer. En sådan tilgang, der vinder stigende opmærksomhed, er akupunktur som en alternativ …
Motoriske vanskeligheder hos børn

Motoriske vanskeligheder hos børn

Motoriske vanskeligheder hos børn Motoriske vanskeligheder er en udfordring, som mange børn i større eller mindre grad står overfor i deres udviklingsrejse. Evnen til at udføre - og mestre - fysiske aktiviteter som at gribe, kravle, hoppe og skrive er vigtig for børns udforskning af verden omkring …
Indlægssåler kan være løsningen på dine smerter

Indlægssåler kan være løsningen på dine smerter

ALT DU SKAL VIDE OM INDLÆGSSÅLER  Fødderne er vores fundament og dem der bærer os hele livet. Hvis man har smerter i fødderne, begynder man hurtigt at få ondt andre steder i kroppen også. Indlægssåler til så skal ses som et hjælpemiddel til dine fødder, hvis de har brug for støtte og aflastning ell…
Massage er roden til alt godt

Massage er roden til alt godt

Langt de fleste mennesker synes, at massage er forbundet med stor nydelse og ultimativ afslapning. Men ved du godt, at massage kan påvirke dit velbefindende og helbred langt mere end du tror? Det vil vi prøve at forklare i denne måneds blogindlæg.  Sådan virker massage Når ens muskler bliver mas…
Styrketilvækst med okklusionstræning

Styrketilvækst med okklusionstræning

Okklusionstræning - forbløffende styrketilvækst  Vidste du godt, at man ved at lave en delvis aflukning af blodgennemstrømningen til en muskelgruppe, kan opnå en relativ høj muskeltilvækst ved styrketræning med lav vægtbelastning?  Det er interessant, men intet mindre et faktum. Men hvad kan vi, s…
Motorik bane som et eventyr

Motorik bane som et eventyr

Den lille rødhætte  Der var engang en sød, lille pige, som blev kaldt Rødhætte, fordi hendes bedstemor havde syet en lille rød fløjlshue, som hun altid gik med. Rødhættes bedstemor var gammel og svag, så derfor gik Rødhætte tit den lange tur gennem skoven til bedstemorens hus for at aflevere mad og…
Irritabel tarm

Irritabel tarm

Døjer du med irritabel tarm? Irritabel tarm kaldes også ofte for irritabel tyktarm, colon irritable eller IBS (irritable bowel syndrome). Nyere forskning har vist at irritationen kan stamme fra hele fordøjelseskanalen, og ikke blot fra tyktarmen, og derfor er det nok mest korrekt blot at kalde det …
Trigeminus smerter

Trigeminus smerter

Døjer du med ansigtssmerter og trigeminusneuralgi?  Kan du forestille dig at leve med konstante smerter i ansigtet, så du næsten ikke kan spise, børste tænder eller røre ved dit ansigt uden at mærke en jagende smerte? Så lider du formodentlig af sygdommen trigeminusneuralgi.  En af verdens mest sm…
ALS' hvad kan jeg gøre nu?

ALS' hvad kan jeg gøre nu?

ALS er en sjælden sygdom. Sygdommen påvirker de nerveceller, som styrer musklernes viljestyrede bevægelser. Det bevirker, at de pågældende nerveceller degenererer, og bliver dårligere og dårligere til at sende signaler til bevægeapparatet for til sidst at stoppe helt.  ALS påvirker musklerne i fo…
Skiholdtræning - Få en skiferie uden skader

Skiholdtræning - Få en skiferie uden skader

Bliv klar til skiferien Over en halv million danskere tager hvert år afsted mod sneen og nypræpareret pister. For nogle er det første gang og for andre er det en fast bestanddel af vinteren. Mange skader sker i sneen Desværre er det omkring hver 10. dansker som kommer til skade på skiferien. Den …
Akupunktur mod angst

Akupunktur mod angst

Angst kan behandles med akupunktur Vidste du godt at akupunktur har en yderst effektiv effekt på angst? Angst er den mest almindelige lidelse blandt børn og unge. Faktisk er hver 10. barn påvirket i en sådan grad, at det kan have store konsekvenser for barnets sociale liv og udvikling. Til trods f…
Motorisk uro

Motorisk uro

  Børnefysioterapeuter kan afhjælpe dit barns motorisk uro Motorisk uro er én ting, og bevægelsesglæde en anden. At være glad for at bevæge sig er altid en god ting. Børn er nysgerrige og bevæger sig for at udvikle sig; det sker helt naturligt. Men motorisk uro kan være en udfordring. Den helt sto…
Akupunktur mod neurologiske smerter

Akupunktur mod neurologiske smerter

Akupunktur kan hjælpe mod neurologiske skader Akupunktur har rigtig mange fordele. En af dem er, at det kan forbedre rehabilitering efter en hjerneskade.  Internationale undersøgelser viser, at akupunktur har en god effekt til at dæmpe smerter og stimulere lammelsen hos mennesker med hjerneskade. …
Cerebral parese

Cerebral parese

Har dit barn en cerebral parese? Den hyppigste årsag til et livslangt handicap er cerebral parese (CP), som cirka 110 børn, hvert år bliver diagnoseret med i Danmark. Antallet af CP børn er faldende og en større andel af børnene har et højere og mere selvstændigt funktionsniveau end tidligere set. …
Frossen skulder

Frossen skulder

Min skulder er frossen og jeg kan ikke sove for smerter “Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg får smerter fra den ene skulder. Det sker hver nat, når jeg skal sove”. Den sætning hører vi meget ofte på skulderklinikken. Smerterne kan skyldes, at du har udviklet en såkaldt frossen skulder. En frossen sk…
Osteopat VS kiropraktor

Osteopat VS kiropraktor

Hvad er osteopati? Selvom osteopati er en praksis, der allerede blev udviklet i 1870’ernes USA, er det imidlertid ikke alle, der kender til eller ved, hvad en behandling hos en osteopat indebærer. En osteopat er først uddannet fysioterapeut og derefter osteopat, hvorfor det er en specialiseret beha…
Øresten

Øresten

Hvad er øresten Øresten er en betegnelse for en godartet påvirkning af balanceorganet i det indre øre, som også kaldes for BPPV. Øresten opstår, fordi en lille krystal i det indre øre river sig løs og flytter sig ud i buegangene, hvor den påvirker fimrehårene. Krystallen får derfor det indre øre t…
Zoneterapi

Zoneterapi

Nu har jeg været ved Thomsen Fysioterapi og Osteopati i noget tid, og det er overvældende, hvor stor interessen har været for zoneterapi. Mange har ikke prøvet det før, men har en idé om, hvad det går ud på. Sådan behandler jeg Jeg behandler dig primært ved at trykke på punkter under dine fødder. …
Svært ved at holde på vandet - inkontinens

Svært ved at holde på vandet - inkontinens

Man skønner at ca. 500.000 mennesker i Danmark har problemer med inkontinens. Det er oftest kvinder der døjer, men også mænd og børn har problemet. Det svarer til ca hver 10. dansker.   Der er forskellige former for inkontinens: Stressinkontinens: Man har problemer med at holde på vandet, når der…
Løbestilsanalyse

Løbestilsanalyse

Løbestilsanalyse – mere end blot fødder og sko En fysioterapeutisk løbestilsanalyse på Randers Idrætsklinik går dybere og endnu mere grundigt til værks end den klassiske test, der bliver lavet i forbindelse med køb af løbesko. Løbestilsanalysen hos os tager udgangspunkt i en grundig gennemgang af d…
Osgood Schlatter

Osgood Schlatter

Har du smerter på og omkring et lille knoglefremspring øverst på skinnebenet, når du dyrker sport ? Så kan det være, du lider af en Osgood Schlatter sygdom. Hvad er Osgood Schlatter? Osgood Schlatter er en irritationstilstand (inflammation) omkring knoglefremspringet, hvor den store lårbensmus…
Halvsidig lammelse

Halvsidig lammelse

Er du blevet ramt af halvsidig lammelse? En halvsidig lammelse er en skade som viser sig på den ene kropsside. I daglig tale kaldes det for hemiplegi hvilket dækker over lammelser, kraftnedsættelser og føleforstyrrelser. Rammes du af halvsidig lammelse betyder det, at det kan være svært for dig at…
Migræne

Migræne

Migræne – Så er du ikke alene! Migræne er Danmarks 3. største sygdom og rammer flest i alderen 35-54 år. Man mener, at 80% af migrænikere har en tendens til at skjule deres lidelser, i frygt for deres arbejdsliv eller sociale konsekvenser. Migrænikere døjer ofte med søvnmangel, hormonel ubalance, f…
Skævt kranie hos baby

Skævt kranie hos baby

Skævt kranie og favoritside hos baby En af de problemstillinger vi som osteopater ofte ser hos de babyer, der kommer på klinikken er skævt kranie. Dette hænger som oftest sammen med, at babyen har en favoritside, og den derfor belaster kraniet skævt og dermed over tid får opbygget en skævhed i kran…
Hjernerystelse

Hjernerystelse

Har du fået en hjernerystelse? Commotio Cerebri eller hjernerystelse i daglig tale, kan for nogle give ændringer i deres hverdag, som de må leve med resten af livet. Hvis du har været med i en ulykke eller haft traume til hovedet, kan der efterfølgende udvikles hovedpine, kvalme og måske opkast. De…