Online booking
Alter G Top

AlterG Genoptræning

Nu kan alle komme til at gå eller løbe uden risiko for at miste balancen, få smerter i vægtbærende led eller falde fordi man har nedsat kraft i den ene eller begge sider af kroppen pga. eksempelvis en neurologisk sygdom. Med det nye epokegørende Alter G genoptræningssystem vil du have fuld kontrol over balancen, styrken og koordinationen. Og din motorik, styrke og fulde balance vil blive genetableret. Du vil blive hjulpet til at genvinde din funktionsevne delvist eller helt på en hurtig, sikker og smertefri måde. Du vil blive genoptrænet til et niveau, du ikke troede muligt og heller ikke set tidligere.

Som den eneste autoriserede privatklinik i Randers kan Thomsen Fysioterapi & Osteopati nu tilbyde vægtaflastende genoptræning via det højteknologiske Alter G system. Systemet er uden sammenligning det mest effektive genoptræningsprogram, der endnu er set mht revolutionerende  rehabilitering i Danmark. 

Alter G - vægtaflastende træning

Vores Alter G genoptræningssystem kan bruges af alle, der har brug for at genvinde sin funktionsevne når man er bevægelseshæmmet samt etablere en gang eller løbefunktion igen. Det kræver blot at du har en kapacitet på ca. 20% vægtbæring i benene inden vi går i gang med genoptræningsplanen. Alter G genoptræning bruges af de absolut førende rehabiliteringsenheder i verden såsom special hospitaler, neurocentre samt hos de førende topprofessionelle fodboldklubber i Europa. 

Vi anbefaler at bruge Alter G genoptræningssystem til følgende:

Neurologiske patienter - neurologiske sygdomme:

Forskningen og ikke mindst de praktiske erfaringer omkring neurologiske sygdomme, viser hvor stor en betydning Alter G genoptræningen har ift til andre genoptræningsmetoder. Alter G teknologien er fantastisk til rehabilitering af bevægelseshæmmede, herunder genoptræning af personer der har: 

Apopleksi, blodprop, hjerneblødning, hjerneskade, Multiple sklerose, spastisk lammelse, rygmarvsskade, parkinsonisme, muskelsvind, ( kørestolsbrugere af forskellige årsager)  o.a.

I Alter G vægtaflastende genoptræning kan man træne gangfunktion, balance og bevægelsesmønster på en fuldstændig naturlig måde. Alter G systemet giver dig støtte og vægtaflastning så du kan være fuldstændig sikker på ikke at falde eller miste balancen. Du vil få genetableret din naturlige gangfunktion til et uhørt højt niveau end tilfældet er med andre genoptræningsformer. 

Vær opmærksom på, at den vederlagsfri ordning kan bruges i vores Alter G genoptræning (Se vederlagsfri ordning.) . Patienter med visse typer diagnoser kan træne gratis i Alter G systemet. 

Nyoperedede patienter: 

Nye Hofte- og knæopererede med nye alloplastik). Genoptræning efter operationer af korsbånd, menisk, bruskskade . Diskusprolaps, rygopererede  o.a. Efter en operation vil du via Alter G vægtaflastende genoptræning, hurtigt komme  tilbage til et normalt bevægemønster igen. I Alter G genoptræningen kan vi tilpasse belastningen omkring det opererede område meget præcist. Derved kan du genoptræne uden smerter og uden risiko for at overbelaste det nyopererede område. Via Alter G genoptræning er du i stand til at komme dig sensationelt hurtigt og opnå normal funktionsniveau end set nogensinde tidligere i rehabilitering. 

Idrætsskader:

Alle idrætsudøvere har som mål at komme så hurtigt og sikkert tilbage til deres idrætsgren efter en skade. Alter G genoptræning er absolut det optimale redskab for skader hos idrætsudøvere. Alle slags sportsskader har stor gavn af genoptræning i Alter G systemet. Det sørger for at du hurtigt genvinder din styrke, balance og mobilitet igen. Løbeskader, achillessene ruptur, ledbåndsskader, fibersprængninger og muskelskader. O.a.

Hvis du undrer dig over hvorfor idrætsstjerner er så hurtigt tilbage fra deres skade er svaret Alter G genoptræning. B.la kan det nævnes at nogen af verdens førende profesionelle fodboldklubber, Manchester United og City, Bayern München, Milan samt  de største klubber i Amerikansk fodbold Chicago Bulls osv bruger dette system i deres vellykkede genoptræning af deres skadede spillere. 


Alter G systemet er også et perfekt redskab at træne i før en evt operation fx før en korsbåndsoperation. Derved opretholder idrætsudøveren sin muskelmasse og den neuromuskulære styring i kroppen hvilket er afgørende for at restitutionstiden efter operationen forkortes betydeligt.

Alter G

Restitutionstræning:

Er du meget idrætsaktiv og har en periode, hvor du ikke har doseret din træning optimalt og balancerer omkring overtræning og overbelastning af visse strukturer i kroppen. Så er Alter G træning det optimale redskab til, at opretholde din gode form og muskelmasse samtidig med at du vægtaflaster de overbelastede led og sener. 

Leddegigt og Slidgigt/Artrose:

Alter G træning er optimalt for mennesker med gigt i og omkring leddene. Det giver dig mulighed for at træne gang og løb uden at dine led bliver overbelastede eller de giver smerter. Alter G træningen stimulerer dine muskler, sener og led uden det giver smerter både under og efter træningen. Og det er et rigtig godt supplement til styrketræning i omkring de påvirkede led. 

Overvægtige: 

Nu Kan du forbrænde masser af kalorier på en sjov og effektiv måde. Har du problemer med overvægt og kan ikke rigtig komme i gang med at tabe dig pga dine led smerter ved fysisk udfoldelse. Så er Alter G træning et godt valg da du vil kunne løbetræne på en sjov og ubelastet måde. 


Alter G genoptræningen giver dig mulighed for at træne i næsten vægtløs tilstand. Det betyder, at du kan løbetræne ganske normalt på trods af overvægt. Derved overbelastes dine knæ- hofter eller ankler ikke og du vil opleve et sikkert vægttab uden at gå på kompromis med noget. Alter G træningen vil også have positiv indflydelse på hjertekar sygdomme, forhøjet blodtryk og kolesteroltal mm. Vægttabet skal selvfølgelig suppleres med fokus på kostregulering og styrketræning. '

Rygproblemer: 

Når man har ondt i ryggen kan kredsløbstræning ofte være en prøvelse. Ved løb kan det ikke undgåes at der kommer stød og vrid i ryggen i landingsfasen under en løbscyklus. Alter G træning vil kunne vægtaflaste dine led så meget, at du kan løbe helt uden smerter eller problemer. Og derved har du mulighed for at optræne led, brusk, muskler samt kondition som på helt almindelig vis. Nu bare uden smerter.

Optræning af ældre: 

Har du været sengeliggende eller på anden måde inaktiv over længere tid, som følge af sygdom, brud på hofte, lårben el andet. Så kan du med stor fordel blive sikkert genoptrænet i vores Alter G system. Her kan du, uden risiko for at falde eller miste balancen, genvinde din styrke, balance og gangfunktion igen. 

 Alter G

Hvad er Alter G - vægtaflastende genoptræning:

Alter G vægtaflastende gå- og løbebånd er oprindeligt udviklet af det amerikanske rumfartsorganisation  NASA til genoptræning af deres astronauter efter længere tids ophold i rummet. Alter G maskinen er et slags højteknologisk løbebånd, der er tilsluttet et avanceret computersystem. Man går inde i en specialdesignet ballon, der lukker lufttæt til omkring hofterne vha et par tætsiddende neopren shorts/ bukser. Ved at pumpe luft ind i ballonen dannes et positivt lufttryk, der overfører en sikker løftede kraft til kroppen.

Alter G genoptræningsmaskinen mindsker ganske enkelt tyngdekraften, så den der træner vejer mindre. Helt præcist vil man kunne vægtaflastes med op til 80 % (af kropsvægten). Og vægtaflastningen vil kunne ændres i 1 % intervaller alt afhængig af hvor god man bliver under genoptræningen. Belastningen øges efterhånden som din krop bliver stærkere. Dvs alt afhængig af den computerstyrede regulering af trykket i posen , vil man kunne gå eller løbetræne med alt fra 20 til 100% af egen kropsvægt. Alter G Maskine kan som et alm løbebånd indstilles i hastighed og hældning. Men ikke uvæsentligt i genoptræningen kan det også køre baglæns så denne gangfunktion kan trænes . 


I Alter G genoptræningssystemet går du fuldstændig normalt med fuld fod- og knæafvikling samt bevægelighed i hoften. Og der er ingen generende seler eller andet til at opretholde stillingen. Fysioterapeuten kan meget præcist justere genoptræningsforløbet så det nøjagtig passer til den enkeltes problem og niveau. 
Det er vigtigt at pointere, at selvom man træner i nær vægtløs tilstand, så viser forskningen, at vægtmassen, kredsløbseffekten og balancen genvindes ligeså godt, som ved normalt gang- og løbetræning. Dette er fordi, at den muskelkraft, koordination og stabilitet, der skal bruges til at bevæge skelettet, skal arbejde ligeså meget om du er i vægtløs tilstand eller ej. 

Hvordan bruges Alter G - træning i klinikken: 

Alter G genoptræningen er en nem, Sjov og sikker måde at træne på. En Alter G genoptræning er på ca. 25 min. Det tager ca. 3 min at komme ind i Alter G maskinen og et par minutter at komme ud igen. Selvom man er meget bevægelseshæmmet, så er træningen i Alter G Systemet meget sikkert for patienten.  Alter G systemet kan genoptræne personer op til max. 190 kg.

3 forskellige genoptræningsmuligheder 

  • Med en fysioterapeut som individuel genoptræning 
  • Som holdtræning. Her trænes i små hensyntagen hold med to personer på hvert hold. Der trænes ca. 25 min i Alter G maskinen samt 25 min ved forskellige stationer. Alt afhængig af den enkeltes fysiske problem.(  Se Alter G holdtræning) 
  • Selvtræning i Alter G maskinen. Man har også mulighed for at selvtræne uden fysioterapeut. Første gang du skal bruge Alter G genoptræningen vil du få en grundig instruktion og vejledning af en fysioterapeut. 

Alter G træning - ingen ventetid  

Der er ingen ventetid for at komme i Alter G vægtaflastende genoptræning. Vi har ialt fire specialuddannede fysioterapeuter og en ergoterapeut, som står klar til at tage sig af din genoptræning. Man behøver ikke være patient hos os på klinikken for at bruge vores Alter G genoptræningssystem. Du kan sagtens være i behandling eller genoptræning på din sædvanlige klinik og samtidig gøre brug af vores Alter G tilbud.

Du kan enda bruge den samme henvisning på flere forskellige klinikker. Derfor er det nemt for dig, at sammensætte den helt rigtige og mest effektive genoptræning du kan forestille dig. Hos os ved Thomsen Fysioterapi & Osteopati er det nemlig dig, der er i centrum og dine behov der er fokus. Derfor skal du have de bedste tilbud, der findes på markedet.

Alter G priser:

Alter G genoptræning er 25 min. pr. gang 

Beskrivelse 

 Pris m/henvisning Pris u/ henvisning
Individuel træning med instruktør 

 170,85 kr 281,50 kr.

Træning uden instruktør
Første gang intro altid m. instruktør 

Herefter:  Selvtræning

170,85 kr.


281,50 kr.


98,00/68,00 kr

10 turskort 

  895,00 kr.

Holdtræning pr. gang 

113,92 kr.  187,68 kr. 

Holdtræning med vederlagsfri henvisning 

 0,00 kr. 0,00 kr.

 

Booking af tider i Alter G genoptræning: 

Som ny patient skal du ringe i klinikken for at booke en tid. Derved sikrer vi os den bedst mulige kvalitet for vores patienter. Hvis du allerede er registreret i vores system kan du booke en tid i Alter G genoptræning over vores online bookingsystem. Du skal dog altid have den første genoptræningsgang/instruktion med fysioterapeut, hvis du skal selvtræne.

Vi tilbyder AlterG genoptræning til klienter i hele Midtjylland/Østjylland og Randers m.v.