Online booking
Thomsen Fysioterapi & Osteopati | Chokbølge

Chokbølge

Thomsen Fysioterapi i Randers kan nu hjælpe patienter med kroniske skader og smerter i bevægeapparatet. Kroniske skader og smertetilstande har altid skabt problemer for læger og fysioterapeuter. En kronisk tilstand er pr. definition en smerte, skade eller inflammation man har haft i mere end 3 måneder.

 

Erfaringsmæssigt fortæller dette tidsperspektiv noget om hvor svært det er at slippe af med dette problem. Hvis det i hele taget er muligt at komme af med problemet. Faktum er, at jo længere tid du har gået med en skade uden at få nogen form for behandling, jo længere tid går der før du evt. kan blive din skade kvit.


9G9A0832

Shockwave behandling

Der findes rigtig mange kroniske patienter, der ikke er blevet hjulpet af de traditionelle behandlingsmetoder. De er måske som sidste udvej blevet henvist til binyrebarkinsprøjtninger eller kirurgiske indgreb uden succesfuld resultat. Hos Thomsen Fysioterapi er vi i stand til, med den nyeste behandlingsteknologi, at behandle skader og kroniske tilstande som tidligere har været meget vanskeligt - eller helt umuligt - at behandle uden operation eller langvarigt behandlingsforløb.

Den nye behandlingsform hedder shockwave behandling (chokbølge behandling) Thomsen Fysioterapi har været en af pionererne indenfor denne behandlingsform. Vi har brugt den på klinikken i otte år og har derfor stor erfaring i brugen af og behandlingen med denne nye effektive teknologi.

Hvad gør behandlingen ved kroppen

Shockwave (chokbølge behandling) er meget kraftige, men kortvarige lydimpulser - trykbølger, der sendes ned i et meget afgrænset område af vævet. Teknologien har været brugt siden 80'erne i forbindelse med knusning af nyre- og galdesten uden operation. Trykbølgerne dirigeres meget præcist ind i det område hvor man har smerte- eller skadesproblematikken.

I tilfælde hvor der kan være tvivl om diagnosen eller den præcise placering af selve skaden.
Der bruger vi klinikkens ultralydsscanner til at udmåle præcisionen. Trykbølgerne forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område. Processen stimulerer cellerne i vævet i den grad, at det får kroniske irritationstilstande og skader til at hele op meget hurtigere. Shockwave behandlingen stimulerer også de celler, der er ansvarlige for knogleheling og knogleproduktion. Det ødelægger kalkaflejringer, arvævsdannelser og øger blodgennemstrømningen igennem det påvirkede væv.

Chokbølgebehandling stor effekt på:

Herunder kan du se hvilke skader og lidelser vi har stor effekt med at behandle med shockwave. Efter ca. tre behandlinger oplever 85 % af vores patienter, at deres smerter er faldet betydeligt eller helt forsvundet.

Kroniske lænde - og midt rygsmerter Forkalkninger i sene væv og slimsække (ses bla omkring skuldersmerter/ problematikker) Frossen skulder ( smerter omkring skulderleddet) Hælsporer ( smerter under og foran på hælen) Achillessenebetændelse, Springer knæ ( jumpers knee) ( smerter under knæskallen) Løber knæ ( runners knee) smerter på ydersiden af knæled, Tennisalbuer ( musearm) smerter på ydersiden af albuen, Golfalbuer smerter på indersiden af albuen, Skinnebensbetændelse smerter på ydersiden/ indersiden af skinnebenet, Arvævsdannelser bla. efter operation. Muskel og senelidelser

Chokbølgebehandling randers

Chokbølge behandling - sådan foregår det:

Først gennemgår du en grundig undersøgelse for at stille den korrekte diagnose samt præcisere smerteområdet. Vi bruger ofte klinikkens ultralydsscanner til at udmåle den præcise placering af skaden. Shockwave behandlingen tager ca. 10-15 min. Det kan være forbundet med smerter i mindre eller større omfang under selve behandlingen pga. de kraftige trykbølger. Men behandlingen tager meget kort tid.

Et typisk behandlingsforløb består af 3-5 konsultationer, der gives med 5-7 dages mellemrum. Efter behandlingen bør man aflaste det behandlede område. Man kan godt gå på arbejde, men vi fraråder at dyrke motion i de næste 48 timer. Chokbølgebehandling er en sikker behandlingsmetode uden bivirkninger af nævneværdig art. Der kan dog opleves ømhed i det behandlede område et par dage efter chokbølgerne. Derfor kan der med fordel efterbehandles med is.

Behandlingen med shockwave står sjældent alene i vores koncept. Det vil ofte blive suppleret med genoptræning, supplerende akupunktur, osteopati eller anden relevant behandling. Alt sammen for at gøre vores behandling så effektiv som muligt for vores patienter.

Ring og få en tid til shockwave - chokbølgebehandling i dag eller få yderligere information på tlf. 8643 3344